Cara muat-turun, convert dan burn VCD untuk dipasang ke dalam kereta hanya 1 software

Pernah tak anda cuba untuk burn apa-apa filem ke dalam dvd atau cd untuk dipasang ke televisyen, laptop, atau dalam kereta tapi gagal ? Gagal kerana anda menyangka hanya burn “as data” dah boleh tengok kat tv. Sedangkan cara tersebut adalah tentu sekali salah.

Ataupun anda dah berjaya buat, tetapi itupun setelah menggunakan banyak perisian. Bukan satu sahaja. Contohnya kalau nak muat-turun video dalam Youtube, anda terpaksa guna Internet Download Managaer (IDM), atau download secara online di mana-mana website. Selepas siap download, anda perlu convert pula file MP4 atau AVI tersebut ke format MPG, kemudian anda terpaksa pula burn menggunakan Nero Vision (kerana hanya ini sahaja mempunyai fungsi VCD kemudian barulah berjaya…fuh panjang betul cara untuk sekadar nak burn video untuk dipasang ke skrin tv atau kereta !

Cara saya ? Jeng jeng jeng…setelah banyak aplikasi saya duk godek-godek dan try. Seperti Nero sendiri dah banyak versi saya install tapi tak lepas pulak di bahagian serial number (so tak boleh nak guna jawabnya). Akhirnya saya jumpa cara yang BOLEH DOWNLOAD, CONVERT DAN BURN VCD DENGAN HANYA SATU SOFTWARE SAHAJA ! Huhuhu. LOL dah macam nak promote barang pulak (Tak eh…sekadar kongsi tutorial jer ni, takda komisen yang saya dapat dengan taktik ni).

Continue reading

Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

BERKESAN ! PENYAKIT EKZEMA DAN PSORIASIS SEMBUH DENGAN BEDAK ASMAK

KENALI PENYAKIT KULIT EKZEMA & PSORIASIS DAN CARA MERAWAT EKZEMA PADA BAYI

Anda atau bayi menghidapi penyakit kulit ekzema ?

Bagaimana cara merawat ekzema dan psoriasis ?

Apa yang anda rasa semasa ekzema berlaku ?

Pedih. Terbakar. Gatal. Berair.

Hal sebegitu berlaku kerana kulit adalah lapisan paling luar yang bersentuhan secara langsung dengan segala unsur-unsur alam sekitar di luar seperti panas, sejuk dan sebagainya. Justeru, tidak hairanlah kenapa kulit cepat terdedah kepada pelbagai serangan penyakit yang mengakibatkannya merengsa dan rasa tidak selesa kepada tubuh. Continue reading