Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

BERKESAN ! PENYAKIT EKZEMA DAN PSORIASIS SEMBUH DENGAN BEDAK ASMAK

KENALI PENYAKIT KULIT EKZEMA & PSORIASIS DAN CARA MERAWAT EKZEMA PADA BAYI

Anda atau bayi menghidapi penyakit kulit ekzema ?

Bagaimana cara merawat ekzema dan psoriasis ?

Apa yang anda rasa semasa ekzema berlaku ?

Pedih. Terbakar. Gatal. Berair.

Hal sebegitu berlaku kerana kulit adalah lapisan paling luar yang bersentuhan secara langsung dengan segala unsur-unsur alam sekitar di luar seperti panas, sejuk dan sebagainya. Justeru, tidak hairanlah kenapa kulit cepat terdedah kepada pelbagai serangan penyakit yang mengakibatkannya merengsa dan rasa tidak selesa kepada tubuh.

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-20 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

APA ITU EKZEMA DAN PSORIASIS ?

EKZEMA adalah  penyakit kulit  yang biasanya dialami oleh golongan bayi berusia 2 hingga 6 bulan, menjadikan kondisi kulit bayi  kering dan gatal. Ekzema pada bayi akan muncul pertama kali sebelum anak-anak menginjak usia 2 tahun. Namun begitu, orang dewasa tidak terkecuali  sama sekali menghidapi penyakit kulit ekzema.

Ekzema juga dikenali sebagai atopic dermatitis. Hampir 30% keputusan diagnosis simptom kulit melibatkan ekzema atopik. Perkataan Ekzema diambil dari bahasa Greek iaitu ekzein yang bermaksud ‘mendidih’. Ekzema terbahagi kepada 2 jenis iaitu :

ACUTE EKZEMA

 • Erythema : Kulit berasa panas, bergelojak dan gatal, keradangan
 • Papules : pembentukan tompok-tompok merah pada permukaan kulit

EKZEMA KRONIK

 • Kulit menjadi kering, berair dan bersisik
 • Kulit menebal kasar dan beredut
Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-11 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

kawasan anggota badan yang biasa dijangkiti ekzema

PSORIASIS adalah penyakit peradangan kulit yang kronik dan autoimun (muncul akibat dari reaksi sistem kekebalan atau sistem imun tubuh) yang terjadi pada permukaan kulit dimulai tanda bercak putih, perak atau merah, bersisik tebal di beberapa bahagian anggota badan seperti kaki, punggung bawah, lutut, siku, tangan dan kulit kepala.

Psoriasis juga boleh mengakibatkan kuku rapuh dan kekuningan dan ada juga yang mengalami masalah sendi-sendi (arthiritis).

Psoriasis ini lazimnya terjadi kepada golongan dewasa dan ia tidak menular atau berjangkit. Tetapi ada juga beberapa kes berlaku pada kanak-kanak.  Hal demikian ini terjadi kerana serangan kekebalan tubuh (autoimun) disebabkan jumlah limfosit yang tidak normal dan sistem autoimun yang terlalu aktif.

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-13 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

anggota tubuh yang selalu dijangkiti psoriasis

Penyelidikan terhadap penyakit kulit ekzema dan psoriasis ini hanya menunjukkan ia ada kaitan dengan faktor genetik. Namun begitu, ada beberapa faktor lain yang menyebabkan dan mempengaruhi keadaan sekiranya pesakit tidak dirawat dengan baik seperti :

 • Infeksi
 • Reaksi terhadap sesetengah ubat-ubatan
 • Kecederaan kulit
 • Tekanan emosi
 • Cuaca
 • Persekitaran alam sekitar
 • Lain-lain faktor seperti merokok dan pengambilan alkohol

6 FAKTOR MENDORONG PENYAKIT KULIT EKZEMA PADA BAYI YANG WAJIB IBU BAPA TAHU

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-14 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Ekzema atopik boleh beri kesan kepada kanak-kanak di semua peringkat umur.

(1) ALAHAN MAKANAN:  Sesetengah bayi alah kepada makanan tertentu seperti susu, telur, kekacang dan lain-lain. Ini adalah faktor utama ekzema pada bayi  kerana ia berpunca dari dalam badan, bukan semata-mata penyakit kulit luaran sahaja.

(2) BAHAN PENCUCI:  Sabun dan bahan pencuci seperti syampu, sabun mandian dan sabun membasuh pakaian bayi. Seeloknya pilih la yang tidak mengandungi bahan yang bahaya pada kulit bayi

(3) PERSEKITARAN: Cuaca terlalu sejuk atau panas, keadaan terlalu lembab atau terlalu kering, akan memberi kesan pada kulit bayi. Kulit yang terlalu kering akan menyebabkan kulit bayi  menjadi gatal,  sekaligus menggalakkan penyakit ekzema pada bayi. Debu, hama, debunga, asap kenderaan dan  kotoran juga boleh jadi punca ekzema.

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-12 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Pencemaran alam boleh mengundang penyakit kulit ekzema dan psoriasis

(4) BAHAN-BAHAN TERTENTU: Alah dengan fabrik bulu, sintetik, bahan logam, besi dan lain-lain.

Ada seorang kawan kami alah dengan logam atau besi. Beliau pakai cermin mata bingkai besi. Pada awalnya dia tak tahu punca kegatalan kulit pada mukanya adalah logam, sehinggalah beliau buat allergy test. Bila dah tahu, beliau tidak lagi memakai kaca mata besi atau kaca mata yang ade skru besi (kalau ada skru besi pada bingkai plastik, beliau akan balut skru tersebut dengan kertas atau salotip) jam, brooch tudung.

(5) JANGKITAN KULIT: Apabila kegatalan tak dapat dikawal,  menggaru adalah cara terbaik tapi bila terlalu kerap hingga berdarah, kegatalan ekzema pada kawasan kulit tersebut akan menjadi teruk dan jika jari yang sama digunakan untuk menggaru, radang ekzema akan merebak di tempat lain pula.

(6) PERUBAHAN HORMON: Penghidap ekzema tak boleh stress atau tertekan kerana jika berlaku sebarang tekanan emosi yang dirasai oleh dirinya atau oleh penjaganya, boleh jadi juga penyebab kegatalan ekzema pada bayi.

Info tambahan : Perkara di atas ada juga yang tiada kaitan dengan kanak-kanak. Bagi golongan wanita, simptom-simptom ekzema mereka mungkin boleh jadi bertambah parah sebelum datang haid, dan ketika sedang hamil kerana perubahan hormon.

PERBEZAAN ANTARA EKZEMA DAN PSORIASIS

Kedua-dua penyakit ekzema dan psoriasis adalah penyakit kulit yang kronik, menyebabkan kulit akan menjadi merah dan kasar serta kering (scaly). Walaupun begitu, ada beberapa perbezaan jelas yang membezakan antara keduanya.

Penyakit psoriasis biasanya tebal, merah, kering dan kasar, Sementara penyakit kulit ekzema pula biasanya menyebabkan kulit menjadi lembab dan berair.

Kedua-dua penyakit ini selalunya ‘menyerang’ anggota kaki, tanggan dan tengkuk. Psoriasis melibatkan belakang siku dan permukaan luar lutut (extensor surfaces), sementara penyakit ekzema melibatkan permukaan dalam lengan dan permukaan dalam lutut di kawasan berlipat (flexor surfaces).

Ekzema yang kronik  menyerang kawasan buku lali berbanding psoriasis. Kedua-dua penyakit ini juga menyerang kulit kepala. Anggota badan tangan dan kaki adalah paling sukar untuk dibezakan antara ekzema atau psoriasis . Kadang kala jangkitan kulat fingal juga boleh menyerang kawasan ini.

Walaubagaimanapun ekzema dan psoriasis boleh menyerang semula selepas sembuh. Jadi mencari punca yang menyebabkan alahan adalah perkara utama dalam mencari kesembuhan itu.

( petikan dari Blog Dr Zubaidi – ekzema  ATAU PSORIASIS?)

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-1 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

CARA MERAWAT EKZEMA DAN PSORIASIS

Rawatan ekzema bergantung kepada tahap keterukkannya. Jika tahap ekzema pada bayi anda ringan seperti sedikit saja ruam merah dan gatal, anda mungkin dinasihatkan untuk menggunakan losyen emolien, krim atau salap sahaja, kadangkala ditambahkan dengan penggunaan krim rendah steroid untuk jangka masa yang pendek.

Tetapi jika ekzema pada bayi menampakkan keadaan lebih teruk, maka untuk mengatasi masalah keradangan kulit kering ini perlu menggunakan kuantiti emolien yang banyak dalam sehari beberapa kali untuk mencegah kulit mereka daripada menjadi kering.

Majoriti ubat ekzema hanya mengawal sahaja. Ada tak yang boleh sembuhkan terus ?

Ada, tapi mungkin ambil masa namun masih boleh menyembuhka. Kebanyakannya pesakit berjumpa doktor dan pakar kulit, tetapi jalan penyelesaiannya sama saja, hanya untuk mengawal.

Pesakit hanya dibekalkan krim steroid dan selalu melembabkan kulit. Jika terlambat sapu kulit akan kering. Doktor pun tak dapat cadangkan ubat lain yang lebih sesuai. Jika masalah ini tidak dirawat atau terlalu banyak percubaan merawat, pesakit mungkin bertambah murung. Adakalanya hampir berputus asa dan ingin biarkan sahaja hidup menderita seumur hidup.

Mahukah anda cuba rawatan ekzema dan psoriasis yang ambil masa setahun dan anda akan sembuh sepenuhnya ?

BEDAK ASMAK BOLEH MEMBANTU ANDA

1. Tidak diperbuat daripada kekacang atau bahan alergik
2. Tidak berbau dan mesra pada hidung
3. Merawat kegatalan ekzema
4. Harga berpatutan
5. Mesra kulit kering dan beruam

 

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-21 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Penawar mujarab dan terbaik zaman-berzaman untuk penyakit kulit

 

Apa yang membuatkan anda buntu sekarang ?

Bagaimana nak cari penawar mujarab penyakit kulit ekzema dan psoriasis ?

Jangan risau lagi,

Ucapkan selamat tinggal bagi segala penderitaan ini, ucapkan hai kepada Bedak Asmak !

Bedak Asmak diperbuat dari bahan semulajadi 100% iaitu tanah liat putih asli berkualiti tinggi yang mengandungi mineral yang berguna untuk kulit dan tubuh anda.

Dijamin selamat untuk semua peringkat umur, tiada bahan kimia dan bahan berasaskan haiwan. Hanya tanah liat putih asli yang bersih dan suci sahaja. Bedak dari tanah liat telah digunakan sejak zaman–berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah.

Dalam kitab Tib Nabawi (Perubatan Rasulullah SAW) karangan Ibn Qayyim : Dalam Sahih Bukhari dan Muslim diriwayatkan bahawa Aisyah RA berkata, “ Jika seseorang mengadu mengenai kudis (penyakit kulit) atau luka, Rasulullah SAW meletakkan jejarinya sambil membaca  : mafhumnya, “ Bismillah, tanah bumi kami dengan campuran air liur di kalangan kami, disembuhkan orang sakit di kalangan kami dengan izin Tuhan kami ”.

Kata Ibn Qayyim : ‘Ini adalah rawatan mudah dan bermanfaat untuk pelbagai jenis kudis dan luka baru, terutama jika tidak ada ubat lain. Tanah yang bersifat dingin dan kering yang ada di seluruh dunia boleh mengeringkan kelembapan kudis dan luka. Kelembapan ini menghalang proses semulajadi penyembuhan yang cepat, terutama di kawasan panas. Cuaca panas akan menambah rasa sakit terutamanya bagi orang yang sensitif pada panas. Tanah yang bersih yang telah disucikan dan dikeringkan amat berkesan untuk meredakan panas disebabkan luka. Ini kerana ia mempunyai sifat dingin dan kering, bahkan lebih dingin berbanding ubat-ubatan yang paling berkesan. Tanah liat yang suci dan bersih membantu menyejukkan panas dalaman organ yang sakit sehingga membantu menguatkan kekebalan tubuh. Demikian, dengan izin Allah SWT tanah liat boleh menyembuhkan penyakit’.

Jadi apa yang ditunggu lagi ?

Tengah cari penawar kan tadi ?

Inilah dia penawarnya !

BEDAK ASMAK keluaran SYARIKAT MINYAK HERBA ASMA MUJARAB SDN BHD (MHAMSB)

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-15 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

BEDAK ASMAK telah terbukti  membantu merawat penyakit kulit ekzema pada bayi, ruam, psoriasis, kudis buta, kurap, panau, kayap, gatal-gatal, cacar air, luka dan lain-lain.

APA KEISTIMEWAAN BEDAK ASMAK ?

Selain merawat masalah kulit seperti di atas, Bedak Asmak juga mampu mengecutkan jerawat, mencantikkan dan mencerahkan kulit jika sentiasa digunakan dan konsisten. Ia boleh dipakai setiap malam sebagai masker sebelum tidur.

Mempunyai kadar UVA ratio yang tertinggi di dalam Boot Star Rating iaitu 0.88 untuk perlindungan UVA, jadi ia memgandungi kadar perlindungan MAKSIMUN terhadap UVA bagi mengelakkan kedutan. Tidak menyumbat liang pori dan mampu merawat masalah kulit.

Penggunaan berterusan mampu merawat penyakit kulit, mengelakkan kedutan, menghilangkan jerawat, melicinkan dan menjadikan kulit wajah lebih halus dan mulus.

Nak tahu tak ?

Bedak Asmak boleh dimakan untuk masalah cirit-birit dan gout. Jangan risau yer kerana ia selamat dan suci.

Tak percaya ? Nah baca testimoni kat bawah

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-3 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-8 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Teksturnya lebih halus, mudah menyerap, dan sejuk bila dipakai.

Beratnya 150gm+-

Harga Cuma RM38

Produk premium pada harga TERENDAH!

Bagaiman cara pakai untuk masalah kulit ?

Dipakai sekerap yang mungkin pada tempat gatal atau luka.

Bedak Asmak mendapat permintaan tinggi dari netizen semenjak dikeluarkan. Ia adalah pilihan terbaik zaman-berzaman.

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-18 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

KISAH BENAR

Saya adalah seorang ibu muda anak satu, masih lagi menuntut di sebuah universiti luar negara, Pengalaman sendiri menjaga anak kecil betul-betul  menguji keimanan dan kesabaran saya.

2 minggu yang lalu anak saya terkena sejenis penyakit kulit, saya sendiri tidak pasti ia ekzema atau ruam atau apa, segala jenis krim, minyak saya guna pada bayi saya, ikut orang kata, pakai itu, pakai ini tapi tak sembuh2 jugak. Seminggu berlalu gatal2, bintik2 merah semakin membesar dan merebak ke kawasan lain. Kesian saya tengok anak kecil menggaru-garu ketidakselesaan.

Satu hari saya terpandang satu posting di fb tentang bedak asmak mampu merawat ekzema, psoriasis,gatal2 dan lain2. Saya pun ambil keputusan untuk cuba sendiri (saya bukan jenis percaya pada testimoni)  melainkan saya rasai sendiri keberkesanannya.

ALHAMDULILLAH DENGAN IZIN ALLAH asbab  menggunakan bedak asmak penyakit kulit anak saya semakin sembuh. Kesannya boleh dilihat seawal selepas dua kali guna. Betullah apa yang Nabi kata, penawar mujarab bagi penyakit kulit adalah tanah liat (turab) yang suci.

Nasib yang sama menimpa suami saya, beliau menghidapi penyakit kulit psoriasis 6 bulan yang lalu, satu tempoh yang agak lama. Kami sudah ikhtiar dengan bermacam ubat-ubatan, farmasi dan tradisional, tapi masih juga tidak sembuh2. Mungkin Allah belum mengizinkan kesembuhannya.

ALHAMDULILLAH DENGAN IZIN ALLAH, selepas menggunakan Bedak Asmak keadaan suami saya semakin baik. Syukur ya Allah. Sesungguhnya Engkau Maha Menyembuh.

Terima kasih Bedak Asmak !

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-22 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Pengguna setia bedak asmak dan minyak herba asmak

Korang nak tahu satu rahsia tak ?

Sebenarnya Bedak Asmak ni bukan bedak sebarangan taw,

Tapi…Bedak Ajaib !

Kenapa saya cakap macam tu ?

Kerana bedak ini boleh bantu mencantikkan kulit, mencerahkan yang gelap, menyembuhkan yang sakit, mengurangkan parut, menghilangkan ruam pada bayi, bukan untuk ekzema sahaja.

Tak percaya ? Nah tengok testimoni-testimoni pengguna kat bawah

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-9 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

 

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-2 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-6 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-10 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-5 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-16 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-7 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-17 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Ha…macam mana, dah percaya ?

Bestkan ?

Kalu tak percaya jugak korang pi try sendiri la !

Bedak Asmak ni serbaguna tau, memang jimat sangat-sangat, sebotol tu boleh menyembuhkan macam-macam penyakit kulit. Rugi la sape tak cuba…

Tapi sebelum tu, satu saya nak pesan…kena yakin dengan kuasa Allah.

Niatkan dalam hati, asbab bedak asmak ni Allah memberi kesembuhan kepadaku. IN SHA ALLAH BIIZNILLAH.

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-1 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

Jom tonton video di bawah, lelaki ini hampir-hampir dibuang kerja kerana jual “barang baik”

 

Sekiranya anda berminat nak mencuba atau  menjadi agen,boleh ke link di bawah atau hubungi :

Hotline HQ : 019 – 970 8897
Website rasmi syarikat : https://mham.com.my/

Ig : mham.sdnbhd
https://www.instagram.com/mham.sdnbhd/

Fb Page Produk :

Penawar Ruam Pada Bayi
https://www.facebook.com/bedakasma

Penawar Ekzema Mujarab Terkini
https://www.facebook.com/kulitcantiktanpaekzema

Album Testimonial Bedak Asmak page Penawar Ruam Pada Bayi
https://www.facebook.com/1591204454498940/photos/?tab=album&album_id=1752651998354184

Info Bedak Asmak juga boleh didapati di fb page :

Penawar Asma Mujarab
https://www.facebook.com/penawarasma/

Minyak Herba Asmak HQ
https://www.facebook.com/minyakherbaasmamujarabsdnbhd/

Mengujakan-penyakit-ekzema-dan-psoriasis-sembuh-menggunakan-Bedak-Asmak-19 Berkesan ! Penyakit Ekzema dan Psoriasis sembuh dengan Bedak Asmak

 

2 Comments

Leave a Comment.