Cara muat-turun, convert dan burn VCD untuk dipasang ke dalam kereta hanya 1 software

Pernah tak anda cuba untuk burn apa-apa filem ke dalam dvd atau cd untuk dipasang ke televisyen, laptop, atau dalam kereta tapi gagal ? Gagal kerana anda menyangka hanya burn “as data” dah boleh tengok kat tv. Sedangkan cara tersebut adalah tentu sekali salah.

Ataupun anda dah berjaya buat, tetapi itupun setelah menggunakan banyak perisian. Bukan satu sahaja. Contohnya kalau nak muat-turun video dalam Youtube, anda terpaksa guna Internet Download Managaer (IDM), atau download secara online di mana-mana website. Selepas siap download, anda perlu convert pula file MP4 atau AVI tersebut ke format MPG, kemudian anda terpaksa pula burn menggunakan Nero Vision (kerana hanya ini sahaja mempunyai fungsi VCD kemudian barulah berjaya…fuh panjang betul cara untuk sekadar nak burn video untuk dipasang ke skrin tv atau kereta !

Cara saya ? Jeng jeng jeng…setelah banyak aplikasi saya duk godek-godek dan try. Seperti Nero sendiri dah banyak versi saya install tapi tak lepas pulak di bahagian serial number (so tak boleh nak guna jawabnya). Akhirnya saya jumpa cara yang BOLEH DOWNLOAD, CONVERT DAN BURN VCD DENGAN HANYA SATU SOFTWARE SAHAJA ! Huhuhu. LOL dah macam nak promote barang pulak (Tak eh…sekadar kongsi tutorial jer ni, takda komisen yang saya dapat dengan taktik ni).

Continue reading

Syarat-syarat untuk dapatkan apartment RM42,000 dari Selangorku dan EcoWorld

PERMOHONONAN MAAF ATAS RALAT YANG TIMBUL :
Ada beberapa ralat yang timbul pada posting saya ini iaitu company yang terlibat dengan LPHS dan EcoWorld. Info yang betul berkaitan offer rumah ini ialah :
– Company EcoForest
– Lokasi : Semenyih (Bukan Gombak)

Info yang SALAH :
– Company Setia Eco Templer
– Lokasi : Gombak

Saya mohon maaf sekali lagi kepada pembaca. Sepatutnya saya tunjukkan info di Semenyih, bukan di Gombak. Namun sekarang ini saya tak dapat nak akses website rasmi LPHS (mungkin kerana pengunjung terlalu ramai). Jika dapat akses semula, saya akan kemaskini info ini dari masa ke semasa.

===========================================

Siapa sangka kerajaan Selangor di bawah Lembaga Perumahan & Hartanah Selangor (LPHS) dengan kerjasama EcoWorld ada menawarkan rumah murah yang bernilai RM42,000 sahaja bertempat di Pekan Templer, Gombak ? Saya pun terkejut dengan keratan yang tersebar ini (Rujuk gambar bawah)

 

Syarat-syarat-untuk-dapatkan-apartment-RM42000-dari-Selangorku-dan-EcoWorld-3 Syarat-syarat untuk dapatkan apartment RM42,000 dari Selangorku dan EcoWorld

Keratan yang tersebar di Facebook

Too good to be true ? Scam dan macam DBI ? Ramai yang komen begini kerana bimbang penipuan yang sama akan berulang. Tak boleh juga nak salahkan mereka kerana isu rumah kos murah ini sangat sensitif ibarat isu hal agama dan perebutan pusaka. Silap haribulan, terlopong sebab rugi. Tengoklah kes DBI, ramai yang terduduk kerana dah hangus RM50K.

Continue reading